• امروز : شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 6 December - 2025

مراغه، بهشت آلوچه خشکباری ایران

  • کد خبر : 87926
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
مراغه، بهشت آلوچه خشکباری ایران
آلوچه یکی از محصولات باغی شهرستان مراغه قطب تولید میوه در آذربایجان‌شرقی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آناج»،آلوچه تولید شده در مراغه به جای تازه‌خوری در بهار، تابستان برداشت و پس از فرآوری بصورت خشکباری در غذا‌های خورشتی و تهیه لواشک و مارمالاد استفاده می‌شود.
در مراغه ۱۸ نوع آلوچه تولید می‌شود که بیشتر بخش آن آلوچه از نوع شلیل برای خشکباری است.
شلی آلچا، قره شلی، فنری شلی، شر شلی، گوجه سلطان، قطره طلا، سردرود، سید آلچاسی، ساری آلچا و زرآلچا از جمله ارقام آلوچه در مراغه است.

آلوچه شلیل مراغه به خاطر رنگ، طعم، خاصیت خشکباری خوب، داشتن ویتامین‌های آ، ب، ث و مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و آهن از ارقام مشتری پسند و صادراتی است.
این محصول در مراغه پس از برداشت به صورت تیزابی و آفتاب خشک فله‌ای به دیگر شهرستان‌ها و استان‌های کشور ارسال می‌شود.

توجه به بسته‌بندی و فرآوری این محصول می‌تواند درآمد بیشتری نصیب کشاورزان کند.
مدیرجهاد کشاورزی مراغه گفت: برداشت آلوچه از اول مرداد آغاز شده است و تا ۱۵ شهریور در باغ‌های این شهرستان ادامه دارد.

هادی خرسندی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۸ هزار تن محصول از یک هزار و ۵۰۰ هکتار باغ آلوچه مراغه برداشت می‌شود.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی مراغه بیش از ۷۰ درصد آلوچه مراغه به صورت خشکباری صادر می‌شود.
مصرف آلوچه ضمن بهبود سیستم گوارشی بدن در تقویت دندان‌ها و لثه مفید و منبع خوبی برای تامین ویتامین ب است. سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن آلوچه به صورت گوجه سبز و خشکباری در ایران تولید می‌شود.

انتهای خبر /

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=87926
  • منبع : خبرگزاری صداوسیما

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.