• امروز : چهارشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 28 January - 2026

شنبه گردش؛ رسمی کهن برای دوستی با طبیعت

  • کد خبر : 30870
  • ۰۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۹:۱۸
شنبه گردش؛ رسمی کهن برای دوستی با طبیعت
"شنبه گردش" رسمي ديرينه در اکثر نقاط استان چهار محال و بختياري است که خانواده ها با ورود به طبيعت بکر دوستي خود را با طبيعت تداوم مي بخشند.

به گزارش آناج، چهارمحال و بختیاری به واسطه داشتن اقلیم‌، آب و هوای مطلوب و آداب و رسوم فراوان پذیرای گردشگران و مسافران بسیاری از نقاط مختلف کشور است.

سنت دیرینه و کهن شنبه گردش یا به تعبیری شنبه به در، که به عنوان نمونه مشابه و کوچک‌تری از سیزده به در بوده و از روزگاران پیشین در میان مردمان استان و به ویژه اهالی شهرکرد مرسوم بوده است.

شنبه گردش روز گشت و گذار و يکي از ماندگار ترين آداب و روسوم استان چهارمحال و بختیاری  است ، چرا که مردم این استان اهميت ويژه‌ای به شنبه گردش در اول سال دارند و براي اين روز از روزهای قبل برنامه‌ريزی دارند.

يکی از آئين‌هايی که از ديرباز رواج داشته و گرد فراموشی بر آن ننشسته است به شنبه گردش معروف است. طبق اين رسم قديمی که خوشبختانه تا بدين روز پابرجا مانده است مردم نخستين شنبه سال جديد را به گردش اختصاص می‌دهند و با رفتن به دامان طبيعت شکوفه‌های تازه رسته بهاری را تماشا مي‌کنند.

در اين روز مردم بار سفری يک روزه به دامان طبيعت سر سبز رفته و وعده نهار يا شام خود را در دشت باغات و مکان‌های گردشگری اين سپری می‌کنند و در برخی از شهرستان‌ها رايج است که در اين روز آش دوغ محلی طبخ کرده و در کنار اقوام و در دل طبيعت ميل شود.

طبق اين رسم بهتر است در اولين شنبه سال جديد از ديد و بازديد و رفتن به منازل اقوام و آشنايان پرهيز کرد چرا که عقيده دارند ممکن است بديُمن باشد.

با توجه به چهره طبيعی، موقعيت جغرافيايی، کوه‌ها و دشت‌هايی سرسبز و زيبا و جاذبه‌های گردشگری دارای چهار اقليم آب ‌و ‌هوايی است و فصل بهار و رويش گياهان بهاری جلوه‌ای بسيار زيبا و تماشايی می‌يابد.

در استان چهارمحارمحال و بختیاری شنبه گردش رسمی است که اولين شنبه اول سال همه از منزل خارج شده و در باغ و صحرا به گردش می‌روند و در برخی از شهرهای این استان بيشتر خانم‌ها، دختران، تازه عروس‌ها و تازه دامادها به بيرون می‌روند و به نوعی دامادها نامزدهای خود را ميهمان می‌کنند، در اين روز انواع آش از جمله، آش رشته، آش کشک و… پخته می‌شود.

در حقيقت شنبه گردش بهانه‌ای برای استفاده از آب و هوای بهاری و نفس کشيدن در دامان امن طبيعت است.

انتهای پیام/

  • نویسنده : شنبه گردش؛ رسمی کهن برای دوستی با طبیعت

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.