• امروز : شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 6 December - 2025

بازداشت مسئول حزب «جبهه خلق» جمهوری آذربایجان

  • کد خبر : 107663
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۵
بازداشت مسئول حزب «جبهه خلق» جمهوری آذربایجان
علی کریملی، رهبر اصلی‌ترین حزب مخالف دولت را پس از یورش به منزلش در باکو بازداشت کرده‌اند؛ بدون آن‌که خبری از محل نگهداری او در دست باشد.

به گزارش گروه خبرنگار گروه ترکیه و قفقاز  پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، حزب «جبهه خلق» جمهوری آذربایجان اعلام کرده است که نیروهای امنیتی این کشور، علی کریملی، رهبر اصلی‌ترین حزب مخالف دولت را پس از یورش به منزلش در باکو بازداشت کرده‌اند؛ بدون آن‌که خبری از محل نگهداری او در دست باشد.

به‌گفته این حزب، مأموران روز هشتم آذر وارد خانه کریملی شده، پس از تفتیش، او را با خود برده‌اند. یک روز بعد، حزب اعلام کرد هیچ اطلاعی از سرنوشت یا محل انتقال او ندارد. همچنین خانه شماری از اعضای ارشد حزب نیز مورد بازرسی قرار گرفته و آنان نیز ناپدید شده‌اند.

توران ابراهیم، فرزند محمدابراهیم عضو هیئت رئیسه حزب، نوشته است که بیش از ده مأمور امنیتی وارد خانه پدرش شده، تلفن و رایانه او را ضبط کرده و او را به مکانی نامعلوم منتقل کرده‌اند. برخی فعالان حزب نیز در شبکه‌های اجتماعی از «تعقیب»، «تهدید» و «آزار» خبر داده‌اند.
برخی دیگر از فعالان حزب نیز در شبکه‌های اجتماعی از «تعقیب»، «تهدید» و «آزار» خبر داده‌اند.

همزمان در ترکیه، نیروهای امنیتی، گول‌تکین حاجی‌بِیلی، فعال دموکراسی‌خواه آذربایجانی و عضو «شورای هماهنگی نیروهای دموکراتیک»، را بازداشت کردند.

رسانه‌های دولتی در باکو مدعی شده‌اند بازداشت کریملی «در ارتباط با یک پرونده کیفری» انجام شده، بی‌آن‌که جزئیاتی ارائه کنند.
خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک مقام دولتی بی‌نام گفته است بازداشت کریملی با پرونده جاری علیه رامیز مهدی‌اُف مرتبط است؛ چهره‌ای که سال‌ها از نزدیکان حیدر علی‌اف، رئیس‌جمهوری پیشین، به‌شمار می‌رفت.

حیدر علی‌اف تا پیش از درگذشتش در سال ۲۰۰۳ قدرت را در اختیار داشت و پس از او پسرش، الهام علی‌اف، به ریاست‌جمهوری رسید؛ دولتی که طی دو دهه گذشته ده‌ها روزنامه‌نگار مستقل، فعال مدنی و چهره مخالف را بازداشت کرده است.

مقام‌های جمهوری آذربایجان می‌گویند آزادی‌های بنیادین در این کشور رعایت می‌شود و «هیچ‌کس به دلیل فعالیت سیاسی یا دیدگاه انتقادی» تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد.

حزب جبهه خلق در بیانیه‌ای گفته است مصاحبه‌های اخیر علی کریملی با رسانه‌های خارجی «حکومت الهام علی‌اف را نگران کرده» و این عملیات «مرحله‌ای تازه در تشدید سرکوب سیاسی» در کشور است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=107663

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.