• امروز : جمعه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 5 December - 2025
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی:

همکاری ایران و ترکیه می‌تواند الگویی برای ثبات منطقه باشد

  • کد خبر : 106066
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۹:۰۴
همکاری ایران و ترکیه می‌تواند الگویی برای ثبات منطقه باشد
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی، ایران و ترکیه را دو کشور تمدن‌ساز در خاورمیانه دانست و گفت: تداوم همکاری‌های دو ملت می‌تواند بنیانی برای صلح و ثبات پایدار در منطقه ایجاد کند.

به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی در مراسم گرامی‌داشت صدودومین سال استقرار نظام جمهوریت در ترکیه در سرکنسول‌گری ترکیه در تبریز ضمن تبریک روز جمهوریت در ترکیه اظهار داشت: امیدوارم ایران و ترکیه به‌عنوان کشور دوست و برادر، همان‌گونه که خصوصا طی دو سده اخیر در صلح و همسویی کامل کنار هم زیسته‌اند، باز با همان رویه ادامه دهند.

وی افزود: دو کشور ترکیه و ایران تجارب تاریخی مشترکی دارند. استقرار نظام جمهوریت در ترکیه تقریبا مقارن با مشروطیت در ایران با فاصله شانزده، هفده سال است. این دو رویداد به‌عنوان نقاط عطف ترکیه و ایران قلمداد می‌شود و هر دو کشور همواره حامی مسلمانان تحت ظلم بوده‌اند و هر دو کشور به‌عنوان و دو بازیگر و تمدن‌ساز در خاورمیانه هستند و همکاری این دو می‌تواند به ایجاد صلح و ثبات در منطقه کمک کند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی با تبریک به مته زعیم‌اوغلو، سرکنسول جدید ترکیه در تبریز بیان داشت: امیدواریم در سایه نگاه شما به‌عنوان یک دیپلمات مجرب و متخصص روابط ایران و ترکیه، خصوصا در تبریز، گسترده‌تر شود. کما اینکه تبریز همواره به‌عنوان قلب روابط ایران و ترکیه شناخته شده است.
امیدواریم این روابط بیش از پیش توسعه یابد.محمدزاده خاطرنشان کرد: اگرچه در روابط دو کشور اغلب نگاه‌ها معطوف به اقتصاد است اما از شما به‌عنوان سرکنسول جدید در تبریز دعوت می‌کنم در حوزه روابط فرهنگی را نیز از خاطر نبرید.
چراکه روابط فرهنگی دو کشور، گواه بر یک تاریخ باشکوه است و در سایه همین پیوندهای فرهنگی است که ملت‌ها احساس نزدیکی می‌کنند.‌
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار یادآور شد: تبریز دانشگاه‌های سطح بالایی دارد و می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی تبریز در زمینه‌های پژوهشی، فن‌آوری و سایر حوزه‌ها بستر روابط موثری را مهیا کرد.
گفتنی است، مراسم گرامی‌داشت صد و دومین سال استقرار نظام جمهوریت در ترکیه با حضور جمعی از مقامات استانی، دیپلمات‌ها، فعالان اقتصادی و فرهنگی در محل سرکنسول‌گری ترکیه در تبریز برگزار شد.
تبریز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تعامل ایران و ترکیه، همواره نقش برجسته‌ای در توسعه روابط فرهنگی، اقتصادی و دانشگاهی دو کشور داشته است.همچنین مته زعیم‌اوغلو، سرکنسول جدید ترکیه در تبریز، در این مراسم رسماً آغاز به کار کرد و بر گسترش روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف تأکید کرد.

 

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=106066
  • منبع : فارس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.