• امروز : دوشنبه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 8 December - 2025
مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت:

پیش بینی برداشت ۳ هزار تن آلوچه در مراغه

  • کد خبر : 103701
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۸:۴۸
پیش بینی برداشت ۳ هزار تن آلوچه در مراغه
پیش بینی برداشت بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ تن آلوچه از باغ‌های این شهرستان در سال جاری

به گزارش سرویس شهرستان‌های پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، هادی خرسندی گفت: برداشت آلوچه از باغ‌های مراغه به عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول در استان آذربایجان شرقی و کشور به خاطر گرمای تابستان از اول تیر آغاز شده است.

وی اضافه کرد: امسال به خاطر سرمای دیررس بهاره تولید آلوچه در مراغه با ۸۰ درصد کاهش به ۳ هزار و ۵۰۰ تن کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه مراغه یک هزار و ۷۰۰ هکتار باغ آلوچه دارد افزود: ۹۰ درصد محصول آلوچه این شهرستان به خشکبار تبدیل می‌شود.
وی با اشاره به دانش بالای باغداران مراغه‌ای در تولید آلوچه افزود: متوسط تولید آلوچه در این شهرستان ۱۲ تن در هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه گفت: در مراغه حدود ۱۷ رقم آلوچه کشت می‌شود که بیشتر ارقام از نوع شلیل با خاصیت خشکباری و صادراتی است.
وی افزود: شلیل، شلیل فنری، داش شلیل، شر آلچا، زر آلچاسی، قرمز آلچا، سید آلچاسی، اته ممد و گوجه سلطان دیگر ارقام آلوچه در مراغه است.
آلوچه با خاصیت‌های غذایی فراوان و داشتن ویتامین‌های A، ب، ث، آهن و کلسیم برای آرامش اعصاب، تقویت و تنظیم دستگاه هاضمه بسیار مفید است و برخی خانواده‌ها از این محصول در غذا‌های روزانه استفاده می‌کنند.
تولید و فرآوری آلوچه در مراغه قدمتی چند صد ساله دارد و بخشی از محصول خشکباری مراغه به کشور‌های عراق، پاکستان و روسیه صادر می‌شود.
شهرستان مراغه با داشتن ۲۶ هزار هکتار باغ و تولید سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن میوه قطب تولید محصولات سردرختی در آذربایجان شرقی است.

 

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=103701
  • منبع : صدا و سیما

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.