• امروز : جمعه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 5 December - 2025

این‌جا منتظران کوچک برای ظهور دعا می‌کنند

  • کد خبر : 98492
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
این‌جا منتظران کوچک برای ظهور دعا می‌کنند
دختربچه‌های عضو هیئت "بشری" در صحن امام زاده سید جمال در جشن تولد امام‌زمان (عج) بادل‌های پاکشان دست به دعا برداشته و عَجِّل عَلی ظُهُورکََ زمزمه می‌کنند.

به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «آناج»،برای رهاشدن از هیاهو و شلوغی بازار مشروطه بلندبلند قدم بر می‌دارم تا خود را به امام زاده سید جمال برسانم و مهمان جشن فرشته‌ها باشم.عصر روز پنجشنبه فرشته‌های کوچک ۶ تا ۱۰ساله مهمان امام زاده سید جمال هستند تا دست‌های کوچکشان را بالا برده و با دل‌های پاک و لب‌های نیایش” عَجِّل عَلی ظُهُورکَ” زمزمه کنند و امام زاده سید جمال عزیز برای دعاهای ازدل‌برآمده‌شان آمین بگوید.به‌محض اینکه وارد می‌شوم دختر نوجوانی خوشامد می‌گوید “خانم بفرمایید خوش آمدید”.

صحن امام زاده سید جمال پر از آرامش است. خادمان امام زاده با تبریک ولادت امام‌زمان (عج) با شیرینی و شکلات از همه زائران پذیرایی می‌کنند. تعدادی از خانم‌ها مشغول زیارت هستند و تعدادی دورتادور صحن به دیوار تکیه داده و نشسته‌اند.کودکان دور خانمی حلقه‌زده و نشسته‌اند. این خانم داستان‌هایی در موردتوجه و عنایت حضرت صاحب‌الزمان به افراد مسلمان و غیرمسلمان تعریف می‌کند.داستانش که تمام می‌شود صحن امام زاده با ذکر صلوات کودکان برای سلامتی امام زاده متبرک می‌شود.
تعدادی از کودکان دست بلند می‌کنند “خانم اجازه من بیام سوره‌ای از قرآن بخونم؟” کدوم سوره؟ سوره کوثر یکی از دختران سوره کوثر، یکی سوره قدر و دو دختربچه دیگری سوره قریش و سوره توحید را با شیرین‌زبانی می‌خوانند. با اجازه خانم مجری خودشان را تشویق می‌کنند و می‌خندند.خانم مجری به بچه‌ها قول جایزه می‌دهد “بچه‌های عزیزم الان یک نمایش عروسکی اجرا می‌کنیم بعدش به همه تون جایزه امام‌زمان” بچه‌ها آرام نشسته و منتظر اجرای نمایش عروسکی هستند. دو عدد جعبه کارتونی و مقوایی روی میز قرار می‌گیرد و چهار دختر نوجوان برای اجرای نمایش عروسکی پشت جعبه‌های مقوایی می‌نشینند. زینب در نقش بی‌بی گل، محنا نخودچی، رقیه قِل قِلی و ندا هم فندقی داستان و قصه‌ای با مفهوم انتظار حضرت مهدی(عج) را با عروسک‌گردانی و حرف‌زدن به زبان عروسک‌ها اجرا می‌کنند.
نمایش که تمام می‌شود نوبت به دادن جایزه‌ها می‌رسد. جایزه‌ها روی میز چیده شده‌اند. گروه نمایش جایزه می‌گیرند و خانم مجری اعلام می‌کند بچه‌ها بیایند و از روی میز جایزه‌هایشان را بردارند.بچه‌ها با شوق‌وذوق کودکانه به سمت میز می‌آیند و جایزه برمی‌دارند.جایزه‌هایشان را به همدیگر نشان می‌دهند. از اینکه خودشان هر جایزه‌ای دوست داشتند برداشته بودند خوشحال بودند.
خانم مجری به بچه‌ها می‌گوید: فردا جمعه جشن تولد امام‌زمان( عج) است و ما برای ایشون جشن تولد گرفتیم. بچه‌ها اول برای سلامتی حضرت مهدی (عج) یه صلوات بلند بفرستید. صحن امام زاده با عطر سلام‌وصلوات بچه‌ها عطرآگین می‌شود. حالا به‌ افتخار تولد ایشون یه دست مرتب بزنید. بچه‌ها دست می‌زنند.بچه‌ها جشن تولد بدون کیک میشه؟ بچه‌ها همگی باهم می‌گویند نمیشه بچه‌ها ما هم برای جشن تولد امام‌زمانمان کیک تولد گرفتیم. بچه‌ها دوباره دست می‌زنند و خوشحال‌اند.
عشق جانم، امام زمانم
یکی از خادمان امام زاده کیک تولد را روی میز می‌گذارد و خانم مجری اعلام می‌کند اول برای سلامتی و تعجیل در ظهور حضرت ولیعصر(عج) دعا می‌کنیم و بعد کیک تولد می‌بریم.بچه‌ها با دل‌های پاکشان دست دعا به آسمان بلند کرده و ذکر لب‌هایشان دعای فرج است. اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، وَ فی کُلّ ساعَة وَلیّا وَ حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً وَ تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً. چندمرتبه هم می‌خوانند عَجِّل عَلی ظُهُورکَخادمین امام زاده مشغول بریدن کیک تولد می‌شوند. خانم مجری بچه‌ها را به سکوت و آرامش دعوت می‌کند” بچه‌های عزیزم تا این خانم‌ها کیک تولد می‌برند تا باهم کیک بخوریم و شاد باشیم همگی باهم سرود سلام فرمانده را بخوانیم”.سرود سلام فرمانده پخش می‌شود و بچه‌ها باهم همخوانی می‌کنند.عشق جانم، امام‌زمانمدنیا بدون تو معنایی ندارهعشق روزگارم وقتی که تو باشی دنیامون بهارهدنیای بدون تو معنایی ندارهعشق روزگارم وقتی که تو باشی دنیامون بهاره و ..‌……
بعد از پایان سرودخوانی کیک خوشمزه بین همه بچه‌ها تقسیم می‌شود.بچه‌ها این کیک را با عشق به مولا صاحب‌الزمان میل می‌کنند. کیک خوشمزه‌ای که طعم عشق و دلدادگی آن به امام خوبی‌ها برای همیشه در دل‌ها ماندگار می‌شود.خانم مجری یادآوری می‌کند شب جمعه است و شب زیارتی حضرت اباعبدالله الحسین( ع). دست‌به‌سینه عرض ارادت و سلامی داشته باشیم به سید و سرور جوانان بهشت حضرت امام حسین( ع).دست‌به‌سینه می‌گذاریم و زمزمه می‌کنیم”- السّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ. خانم مجری بعد از ذکر سلام به امام حسین( ع) پایان برنامه را اعلام می‌کند.
هیئت بشری و اجرای برنامه های زیربنایی
فرصت کوتاهی پیدا کرده و با خانم فریده نازی مسئول هیئت “بُشری” در مورد تأسیس این هیئت و برنامه‌های فرهنگی آن هم‌کلام می‌شوم. خانم نازی می‌گوید: هیئت مادر و فرزندی “بُشری” از چهار سال پیش و هم‌زمان با ایام کرونا فعالیت فرهنگی خود را آغاز کرد و بچه‌هایی که به این هیئت می‌آیند کودکان ۶ تا ۱۱ساله هستند.وی ادامه می‌دهد: ما با پخش فراخوانی اعلام کردیم خانواده‌هایی که دارای فرزند ۵ یا ۶ساله هستند عضو این هیئت شوند چرا که انتخاب این رده سنی هدف‌مند است. ما به این نتیجه رسیدیم برای تربیت نسل متعهد باید کار فرهنگی زیربنایی و از سنین کوچک آغاز شود بنابراین این رده سنی کودکان در نظر گرفته شده است.مسئول هیئت “بُشری” اظهار داشت: عمده‌ترین موضوعاتی که برای اعضای هیئت مطرح می‌شود مباحث تربیتی، روان‌شناسی، بازی با کودک و تحلیل اثرات بازی و مهارت‌آموزی است.مهارت‌آموزی باهدف ایجاد اشتغال پایدار در بین خانواده‌ها انجام می‌گیرد و در این راستا طی این چهار سال فعالیت مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام برای خرید ابزار اولیه اشتغال به این خانواده‌ها پرداخت شده است.وی تأکید کرد: ما در صدد هستیم برنامه‌های اجرایی ما بلندمدت و تأثیرگذار باشد.حسن‌ختام جشن تولد بی‌ریا و ساده امام زمانی امام زاده سید جمال ورود بانوی میان‌سال با پاکتی از شیرینی به امام زاده سید جمال است که می‌گوید کامتان را با شیرینی تولد مولایمان شیرین کنید و برای رفع گرفتاری مسلمانان و برطرف‌شدن حاجات دعا کنید.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=98492
  • منبع : فارس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.