• امروز : جمعه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 5 December - 2025
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه خبر داد:

استخراج هفت هزار قطعه فسیل مهره‌داران در مراغه

  • کد خبر : 90104
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
استخراج هفت هزار قطعه فسیل مهره‌داران در مراغه
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: هفت هزار قطعه فسیل حیوانات مهره‌دار در هشت فصل کاوش از منطقه مراغه استخراج شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، غلامرضا زارع با اعلام خبر استخراج هفت هزار قطعه فسیل مهره داران در مراغه اظهار کرد: نخستین کاوش فسیلی در منطقه مراغه ۱۷۰ سال پیش توسط روس‌ها انجام شده است و پس از آن محققان اتریشی، آلمانی، ژاپنی و آمریکایی تحقیقات و کاوش‌هایی دراین زمینه انجام داده‌اند.

وی اضافه کرد: فصل جدید کاوش و استخراج فسیل در مراغه از سال ۸۵ با کشف توده‌ای از دره گرگ روستای مردق آغاز شده است.
زارع ادامه د اد: آن چه از دره گرگ به دست آمده امروز در قالب موزه صحرایی فسیل در معرض دید علاقه‌مندان قرارگرفته است.

به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه، در سال‌های اخیر هشت مرحله کاوش در مناطق فسیلی از جمله در روستا‌های کرج‌آباد، قره‌کند و آهق مراغه انجام شده و فسیل‌های باارزشی به دست آمده است.
وی افزود: درآخرین فصل از کاوش‌ها ۴۰۰ قطعه فسیل حیوانات مهره‌دار از منطقه آهق مراغه استخراج شده است.

زارع گفت: در این حفاری، فسیل‌های باارزش اسب، ببر دندان شمشیری، گوزن، غزال، زرافه، کرگدن، فیل و گوشتخواران به دست آمده است.

وی اظهار کرد: از این فسیل‌ها بخشی به تعداد ۷۰۰ قطعه بازسازی و در موزه مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه به نمایش درآمده است. این موزه تنها موزه فسیل مهره‌داران در کشور است و قدمت فسیل‌های این مجموعه ۷ تا ۱۲ میلیون سال است.

رئیس اداره حافظت محیط زیست مراغه افزود: پس از ۱۰ سال وقفه عملیات تکمیل مرکز تحقیقات فسیل‌شناسی ایران در مراغه با تخصیص ۱۰ میلیارد تومان آغاز شده است.
زارع افزود: برای امسال نیز ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که با تخصیص آن این طرح سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
منطقه فسیلی مراغه به علت تراکم بالای فسیل حیوانات مهره دار به بهشت فسیل شناسان جهان شهرت دارد.

انتهای خبر /

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=90104
  • منبع : خبرگزاری صداوسیما

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.