• امروز : شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 6 December - 2025
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خبر داد:

کاهش بیماری تب برفکی در آذربایجان‌شرقی

  • کد خبر : 86579
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲
کاهش بیماری تب برفکی در آذربایجان‌شرقی
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی از کاهش بیماری تب برفکی در استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، بهروز احمد زاده اعلام کرد: پوشش واکسیناسیون بیماری تب برفکی گاوی در سال ۱۴۰۲ افزایش داشت، اما پیگیری واکسیناسیون در کانون و حوزه قرنطینه واحد‌های آلوده به صورت مستمر انجام شده است، بر این اساس شاهد کاهش بیماری در سال جاری هستیم.

وی افزود: واکسیناسیون بیماری تب برفکی گوسفندی نیز سالانه در ۲ نوبت انجام می‌شود که افزایش سطح پوشش این واکسن، در کاهش رخداد بیماری تب برفکی در جمعیت گوسفندی استان نقش موثری داشته و جمعیت گوسفندی استان نیز از سطح ایمنی مطلوبی برخوردار است.

احمدزاده در خصوص اقدامات انجام شده برای پیشگیری از بیماری هاری در دام‌ها اظهار کرد: واکسیناسیون علیه بیماری هاری توسط همکاران بخش دولتی و بخش خصوصی از طریق قرارداد خرید خدمت توسط این اداره انجام می‌شود که در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ شاهد افزایش ۲ برابری پوشش سالانه واکسیناسیون جمعیت سگ‌های صاحبدار بوده‌ایم و نمونه برداری و پیگیری ویژه واکسیناسیون در کانون بیماری و حوزه قرنطینه به منظور کسب آمادگی موثر برای کنترل و پیشگیری از خطرات احتمالی، از اقدامات ویژه اداره کل است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی استان افزایش میزان واکسیناسیون در قالب طرح ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک را در سه سال اخیر چشمگیر دانست و افزود: واکسیناسیون بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک طی سال‌های اخیر افزایش سه برابری داشته و شاهد کاهش بروز بیماری و تلفات و خسارات بوده‌ایم. وی افزود: با توجه به زمان بندی واکسیناسیون PPR، تخصیص به موقع اعتبارات خریدخدمت در فصل بهار اجرای ۱۰درصدی پیش بینی این واکسن را محقق خواهد ساخت.

احمدزاده در خصوص بیماری بروسلوز دامی نیز گفت: واکسیناسیون علیه بیماری بروسلوز در جمعیت دام سبک و سنگین سالیانه حتی فراتر از پیش بینی‌ها انجام می‌گیرد و شناسایی موارد بیماری بروسلوز در جمعیت گاوداری‌های صنعتی استان بیش از پیش بینی انجام یافته است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی افزود: کانون‌های این بیماری در استان اکنون ۲ کانون است که در مدت مشابه سال قبل سه کانون بوده است، همکاران ما همچنان با جدیت به وظایف خود عمل می‌کنند و حذف دام‌های آلوده شناسایی شده در تست غربالگری بیماری بروسلوز در گاوداری‌های صنعتی استان با حساسیت به صورت مستمر ادامه دارد.

انتهای خبر /

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=86579

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.