• امروز : جمعه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 5 December - 2025
بررسی آناج از لیست اخیر اتحادیه آزادی زندانیان سیاسی باکو؛

۱۴۷ نفر از ۲۰۴ زندانی سیاسی جمهوری آذربایجان، «فعالین مذهبی» هستند

  • کد خبر : 69411
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۱
۱۴۷ نفر از ۲۰۴ زندانی سیاسی جمهوری آذربایجان، «فعالین مذهبی» هستند
مقامات آذربایجان ادعای حضور زندانیان سیاسی در این کشور را نمی‌پذیرند و آن را دیدگاهی مغرضانه می‌دانند. آنان مدعی هستند که حقوق اساسی در این کشور به طور کامل تضمین می‌شود.

به گزارش آناج، اتحادیه «آزادی زندانیان سیاسی آذربایجان» در ۳۱ ژوئیه فهرستی به‌روز شده، حاوی اسامی ۲۰۴ نفر از زندانیان سیاسی را منتشر کرد.

پیش از آن، ۱۸۲ نفر در لیست منتشر شده تا ۲۰ آوریل قرار داشتند، اما این‌بار ۱۲ نفر از لیست قبلی حذف شدند. این‌ها کسانی هستند که پس از عفو عمومی که در ۱۹ اردیبهشت به امضای رئیس جمهور رسید یا پس از پایان حکم آزاد شدند؛ ولی همزمان ۳۴ نام جدید به لیست اضافه شد.

با بررسی این نام‌ها، اسامی از رئیس حزب دموکراسی و رفاه آذربایجان گرفته تا افرادی مثل الخان علی‌اف، عضو حزب دموکراتیک خلق اوکراین، از جمله آن‌ها هستند.

ولی نکته جالب توجه این‌جا است که اکثر چهره‌های جدید در این لیست، افراد مذهبی هستند که در ماه آوریل تا ژوئیه به اتهام «قاچاق موادمخدر» دستگیر شده‌اند. تعداد کل افراد درج شده در لیست به ۱۴۷ نفر رسیده است.

اتحادیه مذکور این ۲۰۴ زندانی سیاسی را به ۷ گروه تقسیم کرده است.

اولین گروه «خبرنگار و وبلاگ نویس» نام دارد که شامل ۵ نفر است.

گروه دوم نیز «اعضای احزاب و جنبش های اپوزیسیون» که شامل ۷ نفر از جمله فعالان حزب جبهه مردمی آذربایجان است.

«مهاجران سیاسی دیپورت شده از آلمان» نیز سومین گروه هستند که ۵ نفر را شامل می‌شود.

اما چهارمین و پر جمعیت‌ترین گروه، «مذهبی‌ها» هستند که ۱۴۷ نفر را شامل می‌شوند.

گروه پنجم با ۷ نفر، برای «پرونده تارتر» ( سال ۲۰۱۷ زمانی‌که گروهی از سربازان متهم به خیانت شدند.) و گروه ششم با ۲۲ نفر برای «پرونده گنجه» (در آن زمان سوءقصد به رئیس قوه مجریه صورت گرفت و در حوادث بعدی ۲ افسر پلیس کشته شدند.) در لیست هستند. ۱۱ نفر دیگر که زندانی سیاسی محسوب می‌شوند در حال گذراندن حبس ابد هستند که برخی سابقا از اعضای تیم پلیس ویژه بوده‌اند.

از نوامبر ۲۰۱۸، فهرست اتحادیه «آزادی برای زندانیان سیاسی آذربایجان» توسط لیلا یونس، مدیر موسسه صلح و دموکراسی و الشان حسن‌اف، رئیس مرکز نظارت بر زندانیان سیاسی، تهیه شده است که برای اولین بار بیش از ۲۰۰ نفر در لیست قرار گرفتند.

مقامات آذربایجان ادعای حضور زندانیان سیاسی در این کشور را نمی‌پذیرند و آن را دیدگاهی مغرضانه می‌دانند. آنان مدعی هستند که حقوق اساسی در این کشور به طور کامل تضمین می‌شود، مردم بر اساس اراده و عقیده خود مورد آزار و اذیت قرار نمی‌گیرند.

لینک کوتاه : https://anaj.ir/?p=69411

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.