به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «آناج»، مسعود جعفرنژاد، مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزی آذربايجانشرقی در گفتوگو با خبرنگاران، از تداوم روند رو به رشد توليد قارچ خوراکی در شهرستانهای مختلف استان خبر داد و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ بيش از ۴ هزار و ۳۲۰ تن قارچ خوراکی در مجموع ۱۳۰ واحد توليدی شامل ۱۲ واحد صنعتی و ۷۶ واحد خانگی و مشاغل خرد روستايی توليد شده است.
وی افزود: واحدهاي صنعتی فعال در اين حوزه در شهرستانهای مختلف از جمله جلفا (پرديس ارس)، بستانآباد (بهين قارچ، رويش گل و شعرباف)، هشترود (علی نوايی)، تبريز (طيبه شرقی، قارچ دادلی، بيوک هادی، بهروز بهروزی، شناسی و خسروشاهی) و بناب (سپيد قارچ) فعاليت دارند.
جعفرنژاد با اشاره به اينکه سطح زيرکشت سالانه قارچ در استان حدود ۲۰ هکتار است، گفت: ميانگين عملکرد توليد قارچ در استان ۲۲ کيلوگرم در هر مترمربع میباشد که با تکيه بر دانش فنی توليدکنندگان و استفاده از بسترهای نوين کشت، بازدهی مطلوبی بهدست آمده است.
مدير امور باغبانی سازمان خاطرنشان کرد: توسعه واحدهای خانگی و حمايت از مشاغل کوچک، ضمن ايجاد اشتغال پايدار در مناطق شهری و روستايی، به افزايش امنيت غذايی و ترويج مصرف محصولات سالم کمک کرده است.
وی با بيان اينکه شهرستانهای بستانآباد و تبريز در توليد قارچ رتبههای اول و دوم را در استان آذربايجانشرقی به خود اختصاص دادهاند، افزود: در شهرستان بستانآباد ۴ واحد توليد قارچ دکمهای صنعتی و بيش از ۳۰ واحد توليد خانگی فعال وجود دارد و اين شهرستان بهدليل آب و هوای خاص خود (تابستانهای خنک و اقليم مناسب کشت و پرورش قارچ خوراکی) و نزديکی به مرکز استان و شهرستانهای همجوار از لحاظ بازار مصرف، مناسب توليد قارچ است.
انتهای خبر/
